Bota din clownskräck, lyxfika och sommarens hit

Sugen på utflykt i sommar? Vi tipsar om några guldkorn att beta av längs med vägen – med sommarens soundtrack som bakgrund!

/ 20.06.2018

Sugen på utflykt i sommar? Vi tipsar om några guldkorn att beta av längs med vägen – med sommarens soundtrack som bakgrund![vc_single_image image=”802″ img_size=”full”]FIKA: Väderstad Centralkonditori
Om du är ute på vägarna i sommar och som av en händelse passerar Jönköping måste du svänga av för en lättare lunch/fika på denna lilla pärla. Väderstads Centralkonditori har ljuvliga bakverk, mackor och annat gott. Pittoreska små rum (om vädret är dåligt) där man kan njuta av bakverken eller om det är vackert väder, en väldigt fin liten trädgård. Väl värt ett stopp på vägen! (JS)

KONST: En resa genom träsk och förvirring med små glimtar av luft – Nathalie Djurberg och Hans Berg
Moderna museet
Obehagligt, vackert, knäppt och roligt. Sommarens stora utställning på Moderna museet har något för alla. Otroligt snyggt presenterat dessutom. Jag var på öppningen och trängdes, och planerar att gå tillbaka någon stekhet sommardag för att slippa folkmassan och hinna se allt som den här maffiga och generösa utställningen innehåller. (LKS)

LYSSNA: Sway – Tove Styrke
Soundtracket till sommaren 2018 blir Tove Styrkes monsteralbum ”Sway”. Åka-cab-på-Sunset Boulevard-loungigt Los Angeles-sound, otroliga låtar och grym röst. Och bara det faktum att hon släppt ett helt a-l-b-u-m (alltså fler än fyra spår) vid ett tillfälle, som är helgjutet och sammanhängande känns unikt och härligt år 2018. Eller är det bara fånig skivnostalgi? Oavsett: Sway är årets låt, på årets album! (PH)

HELDAGSUTFLYKT: Ringsö Islandsridning
En otroligt vacker skärgårdsö där ett trettiotal islandshästar går lösa på ön och tas in endast för turridningen. I en dagsutflykt ingår båttur över till ön, lantlig frukost, lunch, eftermiddagsfika, en fantastisk heldag på hästryggen och vackra vyer. En upplevelse såväl för barn som vuxna och något att minnas. Tips från en som återvänder år efter år. (JS)

KONST: Vocabulary of Solitude – Ugo Rondinone
Arken
Förra året lärde jag mig att den clownskräck jag känt hela mitt liv också har ett medicinskt namn: coulrofobi. Och som alla fobier kan man bota dem med lite hederlig KBT. Alltså har jag planerat in att besöka konstmuseet Arken utanför Köpenhamn i sommar, där den schweiziske konstnären Ugo Rondinone ställer ut ett helt hav av clowndockor i mänsklig storlek. (LKS)[vc_single_image image=”803″ img_size=”full”]