Bäst i november

I november läser culte USAs mest hyllade debutant just nu, kollar på dokumentären Weiner och längtar efter Zadie Smiths nya.

/ 17.11.2016

november läser culte USAs mest hyllade debutant just nu, kollar på dokumentären Weiner och längtar efter Zadie Smiths nya.[vc_single_image image=”171″ img_size=”full”][vc_custom_heading text=”Karin tipsar” use_theme_fonts=”yes”]Twin Peaks & Gossip Girl
tv-serier

Jag kommer säkert bli besviken. Det ligger i sakens natur. Men jag är sjukligt peppad på de nya säsongerna av Twin Peaks och Gossip Girls. Nostalgitrippa mig tillbaka till en tid då Trump inte var president och framtiden kändes ljus.

Swing Time
Zadie Smith
Roman

Jag har precis beställt Zadie Smiths nya bok Swing Time. En bok om dans, berömmelse och vänskap.

Den svarta jorden
Timothy Snyder
Historia

Om du inte läst Timothy Snyders bok Den svarta jorden – Förintelsen som historia och varning, gör det. Jag tror att vi kan göra skillnad, men vi behöver kunskap för att förstå vår historia och förutspå vår framtid.


Karin Wahlén är boss på Kult PR som hon startade 2011. Hon är också stolt kulturcoach i Östersunds fotbollsklubb. 

[vc_column css=”.vc_custom_1479378300928{margin-top: 20px !important;}”][vc_custom_heading text=”Lina tipsar” use_theme_fonts=”yes”]The Mothers
Brit Bennett
Roman

Imponerande romandebut av 25-åriga amerikanskan Brit Bennett! Tonårstjejen Nadia blir gravid med pastorns son Luke. Hennes mamma har precis begått självmord, och hon har fått ett universitetsstipendium. Beslutet att göra abort är därför ett enkelt val för Nadia, men det förblir en hemlighet som kommer att påverka henne och omgivningen för alltid. Jag ser fram emot att läsa mer av Brit Bennett!

Havsboken
Morten Strøksnes
Reportage/essä

”Havet är djupt, havet är djuuuupt” sjöng de på havsbotten i Den lilla sjöjungfrun, och det är svårt att inte fascineras, förskräckas och förtrollas av norrmannen Morten Strøksnes odyssé ner i havsdjupet genom historien, vetenskapen och kulturen – och inte minst i jakten på en jättehaj.

Weiner
Film

Sjukt intressant – och bitvis plågsamt tragikomisk – dokumentär om amerikanske kongressledamoten Anthony Weiner, som visade upp sin ”weiner” i fel sammanhang och fick avgå. Här följer kamerorna med när han ska göra politisk comeback, hand i hand med sin fru Huma Abedin som är Hillary Clintons närmaste medarbetare. Allt ser ljust ut för Weiner när skandalen briserar – igen.


Lina Kåberg Stene jobbar på Kult PR och driver dessutom serieförlaget Cosmos Comics.